Hans Lenders

creatief, cultureel, concept-bedenker, uitvoerder en maker

Stichting Het Raam – kunst in de openbare ruimte (conceptbedenker)

2010-2020
Secretariaat, project-initiatiefnemer en organisator bij Stichting Het Raam. Een platform voor kunst in de (semi-) openbare ruimte in de gemeente Venlo.
Enkele projecten die ik medeontwikkeld en georganiseerd heb:

2012 en 2014
Knock knock Venlo
Een kunstroute waarbij 15 kunstenaars een weekend lang hun werk tentoon hebben gesteld bij mensen thuis in een wijk in Venlo.

WAKKER VENLO
Stichting Het Raam nodigde diverse kunstenaars uit om een plan in te dienen voor een kunstproject met een verbindend karakter tussen alle stadsdelen dat Venlo WAKKER zou schudden. Een guerrilla project waar de Venlonaar ochtends mee WAKKER wordt.

2017
Trashhold – Renée Verberne
Een guerrilla project waar Stichting Het Raam een kunstenaar een platform heeft geboden om stadsdelen in groot Venlo te verbinden met en kunstproject. Venlo werd wakker geschud door Renée Verberne met vijf gigantische afvalbakken vol met zwerfafval. Verberne koos er bewust voor om het zwerfafval van Venlo tentoon te stellen zoals het is zonder opsmuk of poespas. Het wordt expliciet in zijn originele vorm getoond zoals het ook wordt achtergelaten.

2018
Connecting Light – Suzanne Berkers
Ook in het kader van het guerrilla project Wakker Venlo heeft kunstenaar Suzanne Berkers met Connecting Light verbindingen gelegd tussen gebouwen, mens en landschap. Een groene laserstraal verbindt vijf markante gebouwen in de donkere hemel. De kunstenaar wil een positief signaal geven. Wij zijn deel van een groter geheel en kunnen niet bestaan zonder elkaar.

Knock Knock Venlo 2012
Knock Knock Venlo – 2012
Knock Knock Venlo – 2014
Trashhold – Renée Verberne / Wakker Venlo 2016
Connecting light – Suzanne Berkers / Wakker Venlo 2018

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 Hans Lenders

Thema door Anders Norén